سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ثمره ذکر روشنی گرفتن دلهاست . [امام علی علیه السلام]
سرچشمه

بسم الله الرحمن الرحیم

 

آیه 35 سوره احقاف

ترجمه آیه : ای رسول ما ، تو هم مانند پیامبران الوالعزم ( در تبلیغ دین خدا و تحمل اذیت امت ) صبور باش و بر امت به عذاب تعجبل مکن تا روزی که آنچه وعده داده شده به چشم ببینند آن روز پندارید که ( در دنیا ) به جز ساعتی از روز درنگ نداشته اید این قرآن تبلیغ رسالت و ( اتمام حجت ) است بر  ( تمام مردم تا از راه شهوت و هلاکت به راه طاعت و عبادت بیایند ) پس ایا ( به قیامت ) جز مردم (شهوت پرست ) و فاسق هیچکسی هلاک می شود ؟

در یک جمع بندی بسیار عالی و خوب دوستان آیات صبر را دسته بندی نموده اند که آیه 35 سوره احقاف در فرمان مستقیمی برای صبر به پیامبر اکرم ( ص) مواردی را ذکر کرده است که عبارتند از .

 

1- تمام پیامبران گذشته با توجه به صبر و استقامت و شکیبایی که از خود داشتند ولی از خداوند برای نا فرمان امت  خود طلب عذاب کردند جز پیامبر رحمت ، وجود مبارک ایشان تنها به صبر و شکیبایی از طرف خداوند دعوت شده .

 

2- مطلب بعدی در زمان رسیدن عقوبت است که از نظر ما ظاهرا طولانی به نظر می رسد ولی خداوند آنرا ( جز ساعتی ) از یک روز ندانسته اند آنهم برای تقریب ذهن ما به مسئله آخرت و فهم و درک قیامت .

 

3- اینکه قرآن کتاب و منشور تبلیغی اسلام و در واقع رسالت است بر مردم  و رسالت ماندگار ترین هدیه خداوند است چه بر پیامبران قبل تا خاتم چنانچه هم اکنون نیز این رسالت در بین مردم جاری و ساری است و حضور رسالت پیامبر با یادگار ایشان قرآن دوام پیدا نموده است و  خوب است بدانیم مثال را هم از پیامبران دارای کتاب و شریعت زده است .

 

4-در انتهای آیه پرسشی زیبا از نوع رویش و تکامل و پویش ، ذهن را معطوف به خود میکند آیا جز مردم فاسق هیچکسی هلاک خواهد شد ؟!

فسق = عصیان، نا فرمانی ، شورش و از حد خارج شدن در سر گذشت پیامبران قبل دیده شدکه نا فرمانی فرزند نوح چه سر نوشتی را برایش رقم زد و یا نافرمانی قوم بنی اسرائیل آنان را به چه سر گذشتی رهبری داشت و آیا خارج شدن از دین ارمغان نا میمون را خواهد داشت ؟ و بالاخره عصیان در مقابل خالق فسق را دامن گیر حامعه خواهد نمود ؟؟پاسخ به هر یک از این سئوالات به عهده دوستان که چنین به نظر می رسد فطرت پاک در وجود هر انسانی در کوتاهترین زمان به این سئوالات پاسخ می دهد و اگر چنانچه خداوند بر اثر صبر نکردن غفلت ، عصیان ، نافرمانی و شورش عذاب  را برای ما  به همراه خواهد داشت که به نظر می رسد این چنین باشد البته در یک بر داشت منطقی .

 

5-بسیار مشخص است که این صبر به دسته خاصی از پیامبران تذکر داده نشده است ،بلکه شامل همه پیامبران دارای کتاب و شریعت و حتی کسانی که ماموریت هدایت خویش و خانواده خویش را داشتند نیز شامل می شود پس اگر خداوند پیامبر درونی برای ما گماشته است این رسالت و صبوری را که (( تحمل مصائب دین که زیر بنای نبوت است را )) بر تک تک احاد جامعه واجب می گرداند .

 

6- خداوند مهربان همواره در مقابل همه عصیان و نا فرمانی بشر وعده روزی را داده که باید به جزاء اعمال رسید و  خداوند رویت عذاب آن روز را وعده داده که با اندگی دقت متوجه میشویم که این چشم بینا برای رویت عذاب خود نعمتی است یعنی خداوند در زمانی که عذاب میفرمایند بصیرت را که بزرگترین هدیه است به ما ارزانی می دارد این جزء رحمت خداوند چیز دیگری نمیتواند باشد

 

                                                                                                           توفیق همگان را آرزومندم



مرزلن ::: دوشنبه 84/12/8::: ساعت 8:27 عصر


لیست کل یادداشت های این وبلاگ